Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

27.09.2021

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem(1) masło(7), szynka ciemna, ser biały wędzony(7), pomidor malinowy, rodzynki, ciepłe mleko(7), herbata malinowa.
Zupa z białej kapusty
na łopatce z zieleniną (1,9), makaron świderki z sosem bolońskim, ogórek kwaszony, jabłko, sok owocowy. 
Chałka z masłem, kakao (7), śliwka, herbata owocowa.
Wtorek

28.09.2021

Pieczywo pszenne(1)
i mieszane z ziarnem,  masło(7), płatki zbożowo czekoladowe na mleku(7), jajko gotowane(3), rzodkiewka, kiełki
z słonecznika, herbata miętowa.
Zupa marchewkowa
na z kaszą jaglaną
na łopatce(1,9), nugetsy z kurczaka(3), sałata lodowa na jogurcie(7), gruszka, ziemniaki, sok jabłkowy.
Sałatka owocowa; banan, brzoskwinia, arbuz,  ciasteczka owsiane, maślanka truskawkowa(7), herbata owocowa.

Środa

29.09.2021

Bułki pszenne(1)
i mieszane z ziarnem,  masło(7), szynka krucha, ser Camembert(7) ogórek zielony, pestki dyni, kakao(7), herbata z cytryną.
Zupa grochowa
na boczku wędzonym(1,9),
sos myśliwski, pyzy
na parze, winogrono, kompot owocowy.
Chlebek żytni Waza, dżem malinowy, gruszka, ciepłe mleko(7), herbata miętowa.

Czwartek

30.09.2021

Pieczywo pszenne(1)
i mieszane z ziarnem,  masło(7), ser biały
z koperkiem(7), pasta
z makreli(4), papryka żółta, kiełki słonecznika, ciepłe mleko(7), herbata owocowa.
Zupa krem jarzynowy
z zieleniną i grzankami(1,9), pieczeń w sosie własnym, kasza jęczmienna, kapusta kwaszona gotowana, jabłko do chrupania, sok pomarańczowy.
Banan, kaszka manna
z truskawkami(7), herbata owoce leśne.
Piątek

01.10.2021

Pieczywo pszenne(1)
i mieszane z ziarnem,  masło(7), szynka kopcona, ser żółty(7), pomidor malinowy, słonecznik, kawa inka karmelowa
na mleku(7), herbata miętowa.
Zupa ogórkowa
na łopatce ze smietaną(7) z zieleniną(1,9), paluszki rybne(4), ziemniaki, surówka
z fasolki szparagowej
ze szczypiorkiem, winogrono, sok
z czarnej porzeczki.
Bułka mleczna, masło(7), powidła śliwkowe, jabłko
do chrupania, ciepłe mleko(7), herbata
z cytryną.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.