Jadłospis

 

                                                                                                                                       

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

25.09.2017

 

Pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7),pasztet pieczony, ser camembert(7), papryka żółta, mleko na ciepło(7), herbata czarna porzeczka- agrest-wiśnia. Zupa grochówka na wędzonce(2), ryż na mleku(7) z prażonymi jabłkami, biała rzodkiew do chrupania, świeży ananas, kompot wieloowocowy. Pieczywo pszenne(2), pasta jajeczna ze szczypiorkiem(4), winogrono zielone, kawa Inka na

mleku(7), herbata z dzikiej róży.

Wtorek

26.09.2017 

Pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7), kiełbasa żywiecka sucha, pasta z serka i rzodkiewki(7), ogórek zielony , śliwka suszona, kakao na mleku(7), herbata miętowa. Zupa marchewkowa na mięsie(2), strogonow z pyzami(2,4,7), ogórek kiszony, nektarynka, napój witamini niesłodzony. Rogal mleczny z masłem, maślanka truskawkowa(7), gruszka, sok z marchwi i  jabłek świeżo wyciskany.

Środa

27.09.2017 

Owsianka na mleku(7), pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7), pieczeń chlebowa, sałata masłowa, kiełki słonecznika, herbata rumiankowa. Krupnik na mięsie(2,7), kotlety schabowe(2,4), ziemniaki(7), biała kapusta zasmażana, surówka z marchwi i jabłek, śliwki, kompot jabłkowy. Kawiorek z nutellą własnego wyrobu, kawa Inka na mleku(7),żurawina suszona, napój jabłko-mięta niesłodzony.

Czwartek

 28.09.2017

Bułki pszenne i graham(2), masło(7), jajecznica na maśle ze szczypiorkiem(4,7), powidła śliwkowe, pomidor,  kakao na mleku(7), ziarna słonecznika herbata aroniowa. Kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie(1,2), kotleciki rybne(2,4), ziemniaki, buraki zasmażane, kalarepa, morela, napój pomarańczowy niesłodzony. Sałatka owocowa z arbuza, banana, winogrona zielonego i świeżego ananasa, chlebek a`la „Wasa”, kefir naturalny(7),  napój multiwitamina niesłodzony.
Piątek

29.09.2017

Pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7), szynka dębowa, pasta ze śledzia, ogórek kiszony, kawa Anatol na mleku(7), herbata żurawina z granatem.


Krem kalafiorowy na mięsie(1,2), makaron z sosem bolońskim z marchewką i groszkiem(2),
papryka czerwona, brzoskwinie, kompot gruszkowy.
Ciasto „Salceson” własnego wypieku(2,4,7), banan, gorąca czekolada na mleku(7), sok żurawinowy niesłodzony.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

 

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.