Jadłospis

 

                                                                                                                                       

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

20.11.2017
 

Pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7), serek Almette śmietankowy(7), szynka Krucha, ogórek zielony, rodzynki, kawa Inka karmelowa na mleku(7), herbata czarna z cytryną. Zupa z zielonego groszku na mięsie(2), pieczeń rzymska z kaszą gryczaną, sos węgierski, surówka z kiszonego ogórka ze szczypiorkiem, mandarynka, kompot jabłko-truskawka-agrest. Koktajl malinowy na maślance i jogurcie(7), płatki kukurydziane, napój pomarańczowy niesłodzony..
Wtorek

21.11.2017
 

Pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7), pasztet, ser wędzony solankowy(7), pomidor, kawa Anatol na mleku(7), herbata ananas-wiśnia. Zupa kalafiorowa na mięsie(2), udka pieczone w piecu konwekcyjnym, ziemniaki(7), surówka z marchwi i jabłka, napój multiwitamina niesłodzony. Kajzerka z masłem i dżemem morelowym(2,7), melon, kawa Inka na mleku, nektar bananowy niesłodzony.

Środa

22.11.2017 

Bułki pszenne i graham(2), masło(7), miód, pasta z makreli, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, pestki dyni, kakao na mleku(7), herbata dzika róża i czarna porzeczka. Zupa brukselkowa na mięsie(2), zapiekanka makaronowa z szynki konserwowej, ogórka kiszonego, pieczarek, kukurydzy i sera żółtego z sosem pomidorowym, biała rzodkiew, winogrono zielone, kompot owoce lasu. Budyń śmietankowy z sosem truskawkowym(7), słomki ptysiowe(2), jabłko, woda z cytryną i miętą.

Czwartek

 23.11.2017

Płatki wielozbożowe na mleku(2,7), pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7), polędwica Ciemna, sałata, herbata truskawka z pigwą. Barszcz czysty na wędzonce z makaronem(2), ryba Miruna z pieca konwekcyjnego(2,4,5), ziemniaki(7), surówka z kiszonej kapusty, marchewki i zieleniny, pomarańcza, napój z czarnej porzeczki niesłodzony. Pieczywo pszenne(2), masło(7), żółty ser(7), pomidor, mleko na ciepło(7), herbata malinowa.
Piątek

24.11.2017

Pieczywo pszenne i mieszane(2), masło(7), jajko gotowane(4), kurczak złocisty, kiełki słonecznika, morela suszona, kawa Anatol na mleku(7), herbata owoce lasu. Krem wielowarzywny(2,7), ryż z jabłkiem prażonym, kalarepa, winogrono czerwone, kompot truskawka-śliwka. Bułka maślana(2), masło(7), powidła śliwkowe, banan, kefir(7), sok Kubuś Play.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

 

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.