Jadłospis

 

                                                                                                                                       

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

22.01.2018
 

Pieczywo pszenne i orkiszowe z masłem, szynka z pasieki, pasta z jaj ze szczypiorkiem, pestki z dyni, mleko na ciepło, herbata z dzikiej róży. Zupa z fasolki szparagowej na mięsie drobiowym, makaron z sosem bolońskim, ogórek kiszony, mandarynki, kompot ze śliwką. Chałka z masłem, serek waniliowy z musem truskawkowym, herbata z cytryną.
Wtorek

23.01.2018
 

Pieczywo pszenne i z ziarnem, masło, pasztet, ser żółty, sałata, żurawina suszona, kakao, herbata owoce lasu. Zupa z brukselki na mięsie drobiowym, karkówka wieprzowa gotowana, ryż, sos koperkowy, surówka z czerwonej kapusty, winogrono zielone, napój jabłko-gruszka niesłodzony. Ciasto marchewkowe własnego wypieku, maślanka, sok pomarańczowy niesłodzony.

Środa

24.01.2018

Pieczywo pszenne i razowe z masłem, płatki kukurydziane na mleku, kiełbasa śląska delikatesowa na gorąco, ketchup, papryka czerwona, herbata żurawinowa. Barszcz ukraiński na wędzonce, naleśniki z twarożkiem i musem malinowym, banan, marchew do chrupania, kompot z rabarbarem. Bułki pszenne z masłem, szynka gotowana, pomidor, czekolada na gorąco, sok witamini.

Czwartek

25.01.2018

Bułki pszenne i z ziarnami z masłem, biały serek z koperkiem, kiełbasa żywiecka, kiełki rzodkiewki, suszone morele, kawa Anatol na mleku, herbata malinowa. Zupa pomidorowa z makaronem na mięsie drobiowym, ziemniaki, ryba miruna z pieca, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i natki pietruszki, jabłko, napój jabłko-wiśnia niesłodzony. Kaszka manna na mleku z sosem jagodowym, chlebek chrupki z nasionami, pomarańczo, sok multiwitamina.
Piątek

26.01.2018

Pieczywo pszenne i ze śliwką z masłem, pasta z makreli, szynka sopocka, rzodkiewka, kawa Inka na mleku, herbata truskawkowa. Zupa wielowarzywna na mięsie drobiowym, pieczeń rzymska z mięsa wieprzowego, kasza jęczmienna, sos cygański, sałata ze śmietaną, winogrono czerwone,  kompot z aronią. Kawiorek z masłem, sałatka z ryżem, kurczakiem, kukurydzą i ananasem z majonezem, kakao, herbata owoce lasu.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

 

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.