Jadłospis

 

                                                                                                                                       

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

24.07.2017

 

Pieczywo pszenne i mieszane, masło, szynka z kurczaka, ser żółty, papryka czerwona, ciepłe mleko, herbata leśna. Zupa jarzynowa z młodych warzyw na mięsie, łazanki z boczkiem i kiszoną kapustą, marchew do chrupania, morele, napój pomarańczowy. Bułka kajzerka, masło, biały serek, ogórek zielony, herbata owocowa.

Wtorek

25.07.2017

Pieczywo pszenne i mieszane, masło, jajko gotowane, kiełbasa szynkowa, pomidor, kawa inka na mleku, herbata z aronii. Barszcz z makaronem na wędzonce, polędwiczki drobiowe, młode ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, marchwi i zieleniny, brzoskwinie, kompot wieloowocowy. Serek waniliowy, ciasteczka be-be, truskawki, sok jabłkowy.

Środa

26.07.2017

Bułki wiejskie i graham, masło, pasztet borowikowy, dżem wiśniowy, sałata, biała rzodkiew, kakao, herbata malinowa. Rosół z makaronem, mięso gotowane, ryż, sos potrawkowy, marchew, kalarepa z masłem i bułką tartą, winogrono, sok multiwitamina. Rogal z masłem, sok ze świeżych owoców i warzyw (marchew, jabłko, kiwi), ciepłe mleko.

Czwartek

27.07.2017

Pieczywo pszenne i mieszane, masło, szynka z indyka, płatki kukurydziane na mleku, ogórek zielony, herbata z dzikiej róży. Zupa pejzanka na mięsie, karkówka w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z buraków i jabłek, brzoskwinia, kompot z wiśni. Sałatka owocowa z bananów, arbuza, winogrona, kiwi i truskawek, biszkopty, jogurt naturalny, sok Kubuś.
Piątek

28.07.2017

Pieczywo pszenne i mieszane, masło, salami, pasta z makreli, seler naciowa, ciepłe mleko, herbata żurawinowa. Zupa z fasolki szparagowej na mięsie, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, młode ziemniaki z koperkiem, mizeria na jogurcie, gruszka, sok pomarańczowy. Paluch serowy, arbuz, kawa inka na mleku,  sok witaminka.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

 

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.