Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

24.01.2021

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1) masło(7), szynka drobiowa, ser almette(7), ogórek zielony, ciepłe mleko(7), herbata owocowa.
Zupa z kapusty kwaszonej na mięsie wieprzowym
z pietruszką(1,9), makaron z sosem carbonara(7), jabłko
do chrupania, sok owocowy.
Pieczywo pszenne, masło(7), pasta
z makreli(4), papryka czerwona, roszponka, kakao(7), herbata miętowa.
Wtorek

25.01.2021

Pieczywo pszenne(1)
i mieszane z ziarnem,  masło(7),  płatki zbożowo czekoladowe na mleku(7), szynka ciemna, pomidor, herbata owocowa.
Zupa pomidorowa
z makaronem
i pietruszka zieloną(1,9), mięso gotowane w sosie chrzanowym(7), ziemniaki, surówka
z buraków, sok owocowy.
Sałatka
z pomidora, ogórka, sałaty roszponki, szczypioru, papryki
i rzodkiewki, bułka grahamka
z masłem(7), kawa inka karmelowa na mleku(7), herbata z cytryną.

Środa

26.01.2021

Bułki pszenne(1)
i mieszane z ziarnem, masło(7),  jajo gotowane(3), dżem truskawkowy, sałata, rzodkiewka, kakao(7), herbata owocowa.
Zupa ziemniaczana
na łopatce(1,9), zapiekanka ryżowa
z szynką, kukurydzą papryką, pomidorami, pieczarkami, ogórkiem
i serem żółtym(7), jabłko do chrupania, sok owocowy.
Galaretka owocowa, kefir naturalny(7), banan, wafle suche naturalne, herbata owocowa.

Czwartek

20.01.2021

Pieczywo pszenne
i mieszana z ziarnem(1) masło(7) owsianka na mleku
z bakaliami, szynka konserwowa, pomidor, herbata owocowa.
Zupa neapolitańska
z makaronem(1,7,9), filet z kurczaka
w panierce, ziemniaki, fasolka szparagowa żółta
z bułka tartą,
sok owocowy.
Plater owoców, mandarynka, jabłko, winogrono, wafle sunny corn, maślanka owocowa, herbata malinowa.
Piątek

21.01.2021

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło(7), szynka delikatna, pasta z tuńczyka
z groszkiem zielonym(4) ogórek zielony, ciepłe mleko(7), herbata owocowa.
Zupa gulaszowa
z warzywami
i zielenina(1,9), ryż
z jabłkiem prażonym
i cynamonem, banan, sok owocowy.
Bułka pszenna
z masłem(7), pasztet wiejski, ogórek kwaszony, kawa inka
na mleku(7), herbata z cytryną.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.