Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
29.04.2024
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło (7), ser brie (7), szynka ciemna, pomidorki koktajlowe, seler naciowy, szpinak, ciepłe mleko (7), herbata rumiankowa.
Zupa kapuśniak
z kwaśnej kapusty
na łopatce z zieleniną (1,7,9), makaron tagiatelle pełne ziarno
z sosem bolognese, winogrono, jabłko, sok pomarańczowy.
Pieczywo żytnie, masło (7) pasta
z tuńczyka z groszkiem (4), papryka kolorowa, roszponka, kiełki rzodkiewki, kawa inka karmelowa
na mleku (7), herbata owoce leśne.
Wtorek

30.04.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło(7), płatki  pszenica
z  miodem  i z czekoladą na mleku (7), jajo gotowane (7) sałata kolorowa, kiełki słonecznika, pomidor, herbata miętowa
z cytryną.
Zupa brukselkowa
na łopatce
z zieleniną (1,7,9) udka pieczone, ryż, sałata lodowa na jogurcie (7), pomarańcza, żurawina suszona,  sok  jabłkowy.
Bułka mleczna
z masłem (7), powidła śliwkowe, kakao (7), banan, gruszka, lemoniada cytryna
z miętą i pomarańczą.

Środa

01.05.2024

Święto pracy

Czwartek

02.05.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem(1), masło (7), pasztet drobiowy, ser biały (7), ogórek kiszony, roszponka, pomidor, ciepłe mleko(70, herbata gruszka z jabłkiem
Zupa jarzynowa (1,7,9), naleśniki (1,3,7), dżem truskawkowy, jabłko, pomarańczko,
sok porzeczka.
Pieczywo pszenne, masło (7) szynka drobiowa, papryka mix kolorów, ogórek, sałata, ciepłe mleko (7), herbata malinowa.
Piątek

03.05.2024

Święto Konstytucji 3 Maja

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.