Jadłospis

 

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

23.04.2018

Chleb pszenny i ze śliwką(2), masło(7), kiełbasa żywiecka, ser Brie(7),pomidor, słonecznik suszony(14), kawa Anatol na mleku(7), herbata malina z pigwą. Zupa pietruszkowa na mięsie drobiowym (2), pulpety z łopatki gotowane w sosie pomidorowym z kaszą bulgur(2,4,7), surówka z białej kapusty z marchewką, kukurydzą, fasolą czerwoną i zieleniną, winogrono zielone, napój jabłko-porzeczka niesłodzony. Kisiel cytrynowy z tartym jabłkiem i ze śmietanką(7), wafle ryżowe, pomarańczo, sok z czarnej porzeczki.
Wtorek

24.04.2018

Chleb pszenny i z maślanką(2), masło(7), szynka ciemna, żółty ser(7), mleko na ciepło(7), sałata, herbata czarna porzeczka z cytryną. Krem z zielonego groszku z grzankami(2), pyzy z sosem myśliwskim(2), jabłko, marchewka do chrupania, kompot śliwkowy. Ptasie mleczko własnego wyrobu(2,7), croissant maślany(2), kiwi, sok vitamini

Środa

25.04.2018

Bułki pszenne i z otrębami(2), masło(7), paprykarz ze śledzia własnego wyrobu(5), jajko gotowane(4), rodzynki(14), szczypiorek, ogórek kiszony, kakao na mleku(7), herbata żurawinowa. Rosół z makaronem(2), mięso drobiowe gotowane w sosie potrawkowym z ryżem(2,7), gotowany groszek z marchewką, winogrono czerwone, seler naciowa, napój pomarańczowy niesłodzony. Rogal z masłem(2,7), konfitura wiśniowa, truskawki, maślanka brzoskwiniowa(7), sok jabłkowy.

Czwartek

26.04.2018

Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenny i orkiszowy(2), masło(7), pasta z kurczaka i warzyw, rzodkiewki, herbata z dzikiej róży. Zupa pejzanka na mięsie drobiowym(2), kotlety schabowe z ziemniakami(2,4,7), sałata z jogurtem(7), melon, napój jabłko-wiśnia niesłodzony. Kawiorek z masłem(2,7), surówka z marchewki i jabłka, ananas, napój czekoladowy na mleku(7) sok multiwitamina.
Piątek

27.04.2018

Chleb pszenny i ze śliwką(2), masło(7), cienkie kiełbaski śląskie, ketchup, serek twarogowy z rzodkiewką(7), pomidor, morele suszone(14), kawa Inka na mleku(7), herbata malinowa. Zupa fasolowa na wędzonce(2), kluski śląskie z sosem malinowym(2,4), gruszka, kalarepa, kompot owoce lasu. Ciasteczka owsiane z żurawiną, słonecznikiem i rodzynkami własnego wyrobu(2,14), banan, kefir, napój imbirowo-cytrynowy z miodem.
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.