Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

24.06.2019

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(2), masło(7), szynka z pieca, ser żółty (7) pomidor, słonecznik ciepłe mleko(7) herbata malinowa Rosół drobiowy z zieleniną(1), potrawka z kurczaka(7), ryż, marchew z groszkiem gotowana, gruszka, sok z czarnej porzeczki. Chałka z masłem(7), truskawki, kakao(7), woda z cytryną i miętą.
Wtorek

25.06.2019

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem, masło(7), cienkie kiełbaski śląskie, ketchup, serek biały(7), papryka żółta, kawa inka na mleku(7), herbata miętowa. Kapuśniak z kwaszonej kapusty na łopatce(1), makaron kokardki z sosem bolońskim, ogórek małosolny, jabłko, kompot owocowy.

 

Ptasie mleczko (7)własnego wyrobu, ananas, sucharki, sok bananowy.

Środa

26.06.2019

Bułka pszenna i mieszana z ziarnem, masło(7), pasta z cieciorki i pomidorów suszonych, jajo gotowane(4), ogórek zielony, kakao(7), herbata z cytryną. Zupa z zielonego groszku na łopatce z zielenina(1), strogonow, pyzy na parze, marchew, jabłko, kompot z rabarbaru. Lody z serka mascarpone i śmietany(7) własnego wyrobu, brzoskwinie, truskawki, sok marchwiowo malinowy.

Czwartek

27.06.2019

Płatki kukurydziane na mleku(7) pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem, masło(7) szynka kopcona, kalarepa, kiełki rzodkiewki, herbata owocowa. Zupa z ogórka zielonego, nugetsy drobiowe(2,4), ziemniaki pieczone, sos czosnkowy(7), sałatka z pomidora i szczypiorku, sok pomarańczowy. Jogurt naturalny(7) z sosem truskawkowym, wafle kukurydziane, banan, woda z cytryną.
Piątek

28.06.2019

Pieczywo pszenne, masło(7) pasta z tuńczyka z pietruszką, szynka wieprzowa, jabłko, ciepłe mleko, herbata z dzikiej róży. Zupa z cieciorki na łopatce z zieleniną, leczo warzywne z kiełbaska, kasza jaglana, winogrono, marchew, kompot owocowy. Bagietka z masłem, serek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata z cytryną.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.