Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

21.10.2019

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(2), masło(7), szynka wieprzowa, ser Camembert (7), papryka czerwona, ciepłe mleko(7) herbata malinowa. Zupa jarzynowa na łopatce z pietruszką(1), łazanki z boczkiem i kapusta kwaszoną, jabłko, marchew do chrupania, kompot owocowy. Jogurt naturalny(7) z truskawkami, płatki musli z pełnego ziarna owsa, banan, sok pomarańczowy.
Wtorek

22.10.2019

Bułki pszenne i mieszane z ziarnem(2), masło(7), miód, ser biały z rzodkiewką(7), sałata, kakao(7), herbata z żurawiną Zupa brokułowa na łopatce z pietruszką(1), gołąbki(2,4) w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, pomarańczko,  sok z czarnej porzeczki. Sałatka z pomidora i ogórka zielonego ze szczypiorkiem, pieczywo razowo zbożowe Waza, maślanka owocowa(7), woda z cytryną.

Środa

23.10.2019

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(2), masło(7),szynka konserwowa, pasta jajeczna(4), pomidor, kawa inka na mleku(7), herbata miętowa. Rosół drobiowy z zieleniną i makaronem(1), potrawka(7) z piersi z kurczaka z ryżem, buraczki, gruszka, kompot owocowy. Galaretka agrestowo cytrynowo truskawkowa, kiwi, biszkopty, ciepłe mleko(7), herbata z dzikiej róży

Czwartek

24.10.2019

Owsianka na mleku(7), pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(2), masło(7), pasta z cieciorki z suszonymi pomidorami, ogórek zielony, herbata lipowa. Barszcz czysty na wędzące(1), medalion(2,4), ziemniaki,  sałata lodowa na jogurcie(7), papryka żółta, jabłko, sok pomarańczowy. Rogal z masłem(7), winogrono zielone, kakao(7), herbata owoce lasu.
Piątek

25.10.2019

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(2), masło(7), pasta z tuńczyka z groszkiem zielonym i pietruszką, ser żółty(7), górek kiszony, kawa zbożowa na mleku, herbata z cytryną. Zupa marchewkowa na mięsie wieprzowym z kaszą jaglaną i pietruszka(1), kluski śląskie(2,4,7) z sosem truskawkowym, śliwka, rzodkiew biała, kompot owocowy. Sałatka z makaronu ryżowego, ogórka, groszku, rzodkiewki, chleb żytni ze słonecznikiem, masło(7), kefir naturalny(7), herbata miętowa.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.