Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

27.06.2022

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(1), masło(7),ser biały wędzony(7) pasztet z pomidorami, papryka żółta, kiełki rzodkiewki, ciepłe mleko(7), herbata z cytryna.

Zupa ogórkowa na łopatce z zielenina i śmietaną(1,7,9), kluski z sera z sosem truskawkowym(3,7), pomarańczka, kompot owocowy.

Bułka pszenna z masłem(7), pasta z jaj(3) ze szczypiorkiem, rzodkiewka, roszponka, kakao(7), woda z cytryną.

Wtorek

28.06.2022

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(1), masło(7), szynka ciemna, płatki zbożowe na mleku(7), pomidor, sałata mix, herbata owocowa.

Krem z brokułów z pestkami słonecznika(1,9), nugetsy w sezamie(1,3,11) z fileta z kurczaka ziemniaki młode, surówka z młodej kapusty z marchwią i zieleniną, sok owocowy.

Jogurt naturalny(7) z truskawkami, banan, wafle zbożowe, sok marchwiowo malinowy zagęszczony.

Środa

29.06.2022

Bułka pszenne i mieszane z ziarnem(1), masło(7), kiełbaska żywiecka, miód, ogórek zielony, rodzynki, kakao(7), herbata miętowa.

Zupa kalafiorowa na drobiu ze śmietana i koperkiem(7), sos myśliwski, pyzy na parze, jabłko do chrupania, sok owocowy.

Galaretka truskawkowo, agrestowo, cytrynowa, winogrono, kefir naturalny(7), woda z cytryną.

Czwartek

30.06.2022

Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(1), masło(7), ser żółty(7), szynka drobiowa, pomidor, szpinak świeży, kawa inka na mleku(7), herbata owocowa.

Zupa gulaszowa (1,7,9), ryż z jabłkiem prażonym, arbuz, sok owocowy.

Ciepłe lody z serka mascarpone i śmietany(7),truskawki świeże, woda z cytryna i miętą.

Piątek

01.07.2022

WAKACJE 🙂

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.