Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

06.02.2023

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1) masło(7) szynka drobiowa, ser biały naturalny(7), roszponka, papryka czerwona, żurawina suszona, kawa inka karmelowa na mleku(7), herbata miętowa.
Zupa z soczewicy czerwonej na drobiu, jajecznica(3)
ze szczypiorkiem, ziemniaki, mizeria
na jogurcie naturalnym(7), jabłko
do chrupania,
sok owocowy.
Hot dogi własnego wypieku(1,3,7) z paróweczka
z szynki, ketchup, ogórek kwaszony, pomidor, maślanka owocowa(7), herbata owocowa.
Wtorek

07.02.2023

Bułka  pszenna(1)
i mieszana z ziarnem,  masło(7), pasta z tuńczyka z bobem konserwowym(4),
ser żółty(7), sałata, rzodkiewka, kakao(7), herbata miętowa.
Zupa brukselkowa
na łopatce z zieleniną(1,9), Carbonara
z zieloną pietruszką(7), makaron kokardki, melon, gruszka, sok owocowy.
Kisiel truskawkowy, śmietanka(7), chrypki kukurydziane,  jabłko, rodzynki, sok marchwiowo owocowy zagęszczony.

Środa

08.02.2023

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem(1) masło(7) serek fromage(7), jajo gotowane(3), pomidor, kiełki kalarepy, kawa inka na mleku(7), herbata owocowa.
Zupa marchewkowa
z kaszą jaglaną na drobiu(1,9), kotlety schabowe(1,3), ziemniaki, buraczki gotowane, jabłko
do chrupania, sok owocowy.
Serek waniliowy(7), krakersy, banan, kiwi, herbata owocowa.

Czwartek

09.02.2023

Płatki miodowe na mleku(7), pieczywo pszenne i mieszane
z ziarnem, masło(7), pasta z kiełbaski
i odrobiny boczku, papryka żółta, kiełki lucerny, słonecznik, herbata z cytryną.
Rosół na drobiu
z makaronem i pietruszką(1,9), potrawka(7) z fileta z kurczaka, ryż, mini marchew gotowana, kiwi, pomarańcza,
sok owocowy.
Roszponka, pomarańczko, żurawina, chleb żytni
ze słonecznikiem, masło(7), dżem owocowy, kakao(7), herbata owocowa.
Piątek

10.02.2023

Pieczywo pszenne
i mieszana z ziarnem(1) masło(7), szynka wieprzowa, ser biały
z koperkiem(7), ogórek zielony, sałata mix, ciepłe mleko(7), herbata z cytryną.
Zupa pietruszkowo selerowa na drobiu(1,7,9)fasolka
po bretońsku, ziemniaki, ogórek kwaszony, winogrono, sok owocowy.
Tosty hawajskie
z szynka, serem żółtym(7), ananasem, ketchup, pomidorki koktajlowe, szpinak, maślanka owocowa(7), sok owocowy.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.