Jadłospis

 

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

25.06.2018

Chleb pszenny i z ziarnami(2), masło(7), szynka z pieca, ser brie(7), pomidor, żurawina suszona(14), kawa Anatol na mleku(7), herbata owoc lasu. Zupa pieczarkowo pomidorowa na mięsie drobiowym(2,7), kluski półfrancuskie z boczkiem i cebulką(2,4,7), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i zieleniny, nektarynka, napój jabłkowy niesłodzony. Truskawki z bitą śmietaną(7), andruty(2), woda z cytryną i miętą.
Wtorek

26.06.2018

Chleb pszenny i na maślance(2), masło(7), dżem truskawkowy niskosłodzony, pasta z serka i z szynki(7), ogórek zielony, morele suszone(14), kawa Inka na mleku(7), herbata malinowa. Krupnik na mięsie wieprzowym(2,7), kotlety mielone z łopatki wieprzowej, ziemniaki, koperek, sałata masłowa z jogurtem, arbuz, kompot rabarbarowy. Kisiel truskawkowy ze śmietanką(2,7), płatki kukurydziane, winogrono zielone, napój żurawinowy.

Środa

27.06.2018

Owsianka z bakaliami(7), chleb pszenny i orkiszowy(2), masło(7), krakowska sucha, pasta warzywna z zieleniną, humus pomidorowy, papryka żółta, pestki dyni(14), herbata owoc lasu. Zupa gulaszowa na mięsie wieprzowym(2,7), ryż z jabłkiem prażonym, morela, napój pomarańczowy niesłodzony. Sałatka z sałaty lodowej, pomidora i ogórka z serem feta z zapiekaną bagietką z masłem czosnkowym(2,7), herbata czarna porzeczka z cytryną.

Czwartek

28.06.2018

Chleb pszenny i ze śliwką(2), masło(7), jajko gotowane(4), cienka kiełbasa śląska, ketchup, szczypiorek, ogórek zielony, żurawina suszona(14), kawa Anatol na mleku(7), herbata malina z cytryną. Krem dyniowo-marchewkowo- (2,7), pulpety gotowane w sosie koperkowym z ziemniakami, surówka z młodej kapusty i zieleniny, gruszka, napój jabłko-wiśnia niesłodzony. Rogal z masłem(2,7), nutella własnego wyrobu, jabłko, maślanka, nektar ananasowy.
Piątek

29.06.2018

Bułki pszenne i z ziarnami(2), masło(7), pasta z tuńczyka i warzyw, szynka ciemna, morele suszone(14), napój czekoladowy na mleku(7), herbata czarna porzeczka z cytryną. Zupa neapolitańska na mięsie drobiowym(2,7), polędwiczki z kurczaka z ziemniakami(2,4), koperek, gotowana fasolka szparagowa z bułką tartą(2,7), surówka z marchewki i jabłka, truskawki, napój jabłkowy niesłodzony. Lody na ciepło z serka mascarpone(2,7), banan, sok witamini.

!!! WAKACJE !!!

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 2, 4, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.

Kopytka własnego wyrobu

2016-10-20-12-05-05

Gofry z bitą śmietaną z owocami

2016-10-21-13-49-24 2016-10-21-14-02-53

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.