ETAP II
W ramach II ETAPU projektu badawczego wnikliwie zagłębiamy się
w temat i próbujemy odnaleźć odpowiedź na postawione pytania.
– Działamy badawczo, chodzimy na wyprawy badawcze
i zapraszamy ekspertów.
– Uczestniczymy w wyprawach terenowych: do sklepu warzywniczego, sadu,
na ogródki działkowe.
– Określamy cechy jabłek.
– Wyciskamy soki, pieczemy ciasta z jabłek i szukamy odpowiedzi na pytanie
„ co jeszcze możemy zrobić z jabłek?”,
a także sprawdzamy jakie są ulubione potrawy z jabłek …
– Kroimy, obieramy, ucieramy, sprawdzamy czyim są mieszkaniem, czy mają witaminy itd… 🙂
-
Rumiane jabłuszko
2016-12-11
-
Eksperymentalna szarlotka
2016-12-10
-
Wycieczka do Gospodarstwa Sadowniczego
2016-11-29
-
Jabłuszkowe „niebo w gębie” czyli obieramy, ucieramy, smakujemy
2016-11-25
-
Robaczek z jabłuszka
2016-11-20
-
Ogród działkowy
2016-11-18
-
Sok z jabłek
2016-11-17
-
Ogryzek
2016-11-14
-
Jabłuszkowy zawijaniec
2016-11-09
-
2016-11-07