Ekologiczna restauracja
Dzisiejszego dnia Stasiu i Piotruś przynieśli do grupy Książki kucharskie.
Opowiadali , jakie są w nich przepisy i co moglibyśmy przygotować wspólnie.
Także Oliwia miała ze sobą dwie pozycje książkowe , które stały się później inspiracją do stworzenia ” ekologicznej restauracji”.
Karol zaproponował, abyśmy poszukali takiej w Poznaniu i odwiedzili ją.
Tego dnia atrakcji nie brakowało, ponieważ odwiedziła nas pani Dyrektor.
Stasiu ochoczo zaproponował zdrowe odżywianie – sprzedając pestki dyni.
Oczywiście powiedział ile one kosztują ale nie spodziewał się ,
że nasz Gość wróci z pieniędzmi i je kupi.
Stasiu pięknie liczył każdy pieniądz, który otrzymał
-poradził sobie z tym zadaniem doskonale.
Pani Dyrektor wyszła z naszej restauracji zadowolona i uśmiechnięta- czyli nasi mali restauratorzy spisali się na medal.
Zachęcamy wszystkich do naszej ” małej restauracji”.