Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
06.05.2024
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło (7), ser biały twarożek
z koperkiem, szynka krucha, ogórek zielony, pomidor, szpinak, ciepłe mleko (7), herbata z cytryną.
Zupa ogórkowa
na łopatce z koperkiem
i śmietaną (1,7,9), kluski
z serka (7) z sosem truskawkowym, seler naciowy, ogórek
i kalarepa, kompot wiśnia aronia.
Sałatka z kalafiora
z koperkiem,  serem feta
i sosem jogurtowym (7), bagietka gryczana
z masłem, jabłko, gruszka lemoniada
z maliną i miętą.
Wtorek

07.05.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło(7), płatki owsiane
z bakaliami na mleku (7), szynka drobiowa, rzodkiewka, kiełki słonecznika, sałata mix kolorów, herbata rumiankowa.
Zupa pomidorowa
z ryżem na drobiu
z pietruszka zieloną(1,7,9), kotlety schabowe, surówka
z młodej kapusty, marchwi i pietruszki, ziemniaki, pomarańczko, rodzynki,  sok jabłkowy.
Jogurt naturalny
z bananem  i szpinakiem (7), chałka
z masłem (7), jabłko, gruszka, żurawina suszona, sok marchwiowo owocowy zagęszczony.

Środa

08.05.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), kabanosy, pasta
z jaj (3),  ser wędzony (7) pomidor, ogórek zielony, roszponka, słonecznik, herbata miętowa.
WYCIECZKA
Kiełbaska pieczona, ketchup, bułka pszenna duża, ogórek kiszony, sok jabłkowy, woda.
Rogal mleczny
z masłem(7), banan,
sok pomarańczowy.

Czwartek

09.05.2024

Bułki pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), miód,
ser żółty (7), sałata rzymska, kalarepa, marchew, kakao (7), herbata
z cytryną.
Barszcz ukraiński
na odrobinie boczku (1,7,9), pieczeń
z karkówki, kasza jęczmienna, surówka
z kapusty pekińskiej
z marchwią
i pietruszką zieloną, melon, jabłko, sok porzeczkowy.
Kaszka manna (7)
z sosem malinowym, krakersy, banan, pomarańcza, rodzynki, sok jabłkowy z miętą.
Piątek

10.05.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), pasta z tuńczyka z groszkiem (4), konfitura truskawkowa, roszponka, papryka mix, kiełki pora, pestki dyni, ciepłe mleko(7), herbata owoce leśne.
Zupa ziemniaczana
na łopatce z zieleniną (1,7,9), pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, pyzy na parze, surówka
z ogórka kiszonego
z cebulką, jabłko
do chrupania, sok pomarańczowy.
Rollsy z tortilli z szynką serem (7), sałatą lodową, sosem ketchupowo majonezowym, winogrono, melon, kawa inka na mleku (7), woda z cytryna i miętą.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.