Jadłospis
Dni tygodnia |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 07.10.2024 |
Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem (1), masło (7), szynka konserwowa, ser Camembert (7), papryka kolorowa, kiełki rzodkiewka, sałata rzymska, ciepłe mleko (7), herbata malinowa. |
Krem dyniowo marchewkowo, pomidorowy z prażoną dynią(1,7,9), makaron kokardki z odrobina kapusty i boczku, jabłko, marchew do chrupania, kompot z owoców leśnych. |
Rogal mleczny, masło(7), dżem truskawkowy, banan, żurawina suszona, kakao (7), herbata miętowa. |
Wtorek
08.10.2024 |
Bułka pszenna i z ziarnem (1), masło (7), jajo gotowane (3), salami, sałata mix, kiełki słonecznika, rzodkiewka, kakao (7), herbata z cytryną. | Zupa jarzynowa na drobiu z zieleniną i śmietaną ( 1,7,9), gulasz z papryką w sosie własnym, ziemniaki, surówka z buraków, gruszka, sok pomarańczowy rozcieńczony. |
Budyń waniliowy z syropem malinowym, nektarynka, rodzynki, herbata z cytryną. |
Środa 09.10.2024 |
Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem(1), masło (7), szynka wieprzowa, ser żółty(7), pomidor, ogórek zielony, sałata mix, kakao (7) herbata miętowa. |
Zupa ogórkowa na łopatce z zieleniną i śmietaną (1,7,9), pulpety gotowane z kurczaka i indyka w sosie koperkowym (7) ryż jaśminowy, fasolka szparagowa z bułką tartą, jabłko, sok jabłkowy. |
Parówka w cieście francuskim (1,7), ketchup, roszponka, pomidor, groszek, kawa inka na mleku (7), woda z cytryną i miętą. |
Czwartek 10.10.2024 |
Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem (1), masło (7), płatki miodowe na mleku (7), pasta z kurczaka z warzywami, pomidor, szpinak, kiełki pora, herbata truskawkowa. |
Zupa kalafiorowa na drobiu z śmietana i koperkiem (1,7,9), strogonow, pyzy na parze, surówka z kapusty, marchwi, pietruszki, nektarynka, kompot owocowy. |
Galaretka agrestowo truskawkowa, banan, jabłko, pieczywo zbożowe Wasa, maślanka truskawkowa (7), sok owocowy. |
Piątek
11.10.2024 |
Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem (1), masło (7), ser biały wędzony (7), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, papryka mix kolorów, kiełki rzodkiewki, ciepłe mleko(7) herbata owoce leśne. |
Barszcz czysty z makaronem na boczku wędzonym (1,7,9), koreczki z białej ryby(4), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej marchew i kalarepa do chrupania, sok pomarańczowy rozcieńczony. |
Bułka z ziarnami, masło (7) miód, banan, kefir naturalny (7), herbata z cytryną. |
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂
Spacer po Kuchni 🙂
Placek z rabarbarem własnego wypieku
Hot dog własnego wypieku
Pyszny gulasz z wieprzowiny
Melon i galaretka pyszne na podwieczorek
Babka
Murzynek
Pizza
Chleb własnego wypieku