Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
14.10.2024
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), ser żółty (7), pasta
z tuńczyka z bobem (4), roszponka, papryka kolorowa, ciepłe mleko (7) herbata malinowa.
Zupa krupnik na drobiu
z zieleniną, makaron tagiatelle (1) z polędwiczką
z kurczaka i świeżym szpinakiem i sosem śmietanowym (7),  marchew
i kalarepa do chrupania, kompot owocowy.
Pieczywo z ziarnem(1), masło (7), pasta z jaj (3), sałata kolorowa, rzodkiewka, seler naciowa(9), kakao (7), herbata z cytryną
i miętą.
Wtorek

15.10.2024

Bułka pszenna i z ziarnem (1), masło (7), dżem truskawkowy, szynka wieprzowa, sałata lodowa, pomidor, kiełki pora, kakao (7), herbata
z cytryną.
Zupa z kwaszonej kapusty na drobiu z zieleniną (1,9), karkówka
w sosie własnym, ziemniaki,  surówka
z marchwi brzoskwini, jabłko do chrupania, sok owocowy rozcieńczony.
Kaszka manna
na mleku (7), z syropem malinowym, chrupki kukurydziane, banan, woda z pomarańczom
i miętą.

Środa

16.10.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), szynka wieprzowa, pasta z cieciorki, pomidor, ogórek zielony, sałata mix, kakao (7) herbata miętowa.
Zupa grochowa na boczku
z zieleniną (1,7,9), pierogi
z serem na słodko (1,7), śmietana (7), nektarynka, sok jabłkowy rozcieńczony.
Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem, kawiorek z masłem (1,7), pomarańczko, żurawina, kawa  zbożowa na mleku (7)  herbata owoce leśne.

Czwartek

17.10.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), płatki czekoladowe
na mleku (1,7), pasta
z makreli (4) rukola, papryka żółta, kiełki słonecznika, herbata owoce leśne.
Zupa krem jarzynowy
z słonecznikiem prażonym (1,7,9), gołąbki tradycyjne (1,3) w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, jabłko,
sok pomarańczowy rozcieńczony.
Jogurt naturalny
z truskawką (7), chałka (1) z masłem (7), gruszka, rodzynki, sok owocowy.
Piątek

18.10.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), ser żółty wędzony (7), kabanos, kiełki rzodkiewki, ogórek kiszony, rzodkiewka,  ciepłe mleko (7), herbata poziomkowa.
Rosół drobiowy
z makaronem i zieleniną (1,9), potrawka z kurczaka (7), ryż jaśminowy, groszek
z marchewką gotowany, nektarynka, kompot owoce leśne
Rollsy z serem (1,7), sałatą
i szynką, ketchup, pomidor, ogórek, szczypiorek, kawa inka na mleku (7), herbata rumiankowa.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.