Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
07.10.2024
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), szynka konserwowa, ser Camembert (7), papryka kolorowa, kiełki rzodkiewka, sałata rzymska,  ciepłe mleko (7), herbata malinowa.
Krem dyniowo marchewkowo, pomidorowy z prażoną dynią(1,7,9), makaron kokardki z odrobina kapusty i boczku, jabłko, marchew
do chrupania, kompot
z owoców leśnych.
Rogal mleczny, masło(7), dżem truskawkowy, banan, żurawina suszona, kakao (7), herbata miętowa.
Wtorek

08.10.2024

Bułka pszenna i z ziarnem (1), masło (7), jajo gotowane (3), salami, sałata mix, kiełki słonecznika, rzodkiewka, kakao (7), herbata z cytryną. Zupa jarzynowa
na drobiu z zieleniną
i śmietaną
( 1,7,9), gulasz z papryką
w sosie własnym, ziemniaki, surówka
z buraków, gruszka, sok pomarańczowy rozcieńczony.
Budyń waniliowy
z syropem malinowym, nektarynka, rodzynki, herbata z cytryną.

Środa

09.10.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło (7), szynka wieprzowa, ser żółty(7), pomidor, ogórek zielony, sałata mix, kakao (7) herbata miętowa.
Zupa ogórkowa na łopatce
z zieleniną i śmietaną (1,7,9), pulpety gotowane
z kurczaka i indyka w sosie koperkowym (7) ryż jaśminowy, fasolka szparagowa z bułką tartą, jabłko, sok jabłkowy.
Parówka w cieście francuskim (1,7), ketchup, roszponka, pomidor, groszek, kawa inka na mleku (7), woda z cytryną i miętą.

Czwartek

10.10.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), płatki miodowe na mleku (7), pasta z kurczaka
z warzywami, pomidor, szpinak, kiełki pora, herbata truskawkowa.
Zupa kalafiorowa
na drobiu z śmietana
i koperkiem (1,7,9), strogonow, pyzy na parze, surówka z kapusty, marchwi, pietruszki, nektarynka, kompot owocowy.
Galaretka agrestowo truskawkowa, banan, jabłko, pieczywo zbożowe Wasa, maślanka truskawkowa (7), sok owocowy.
Piątek

11.10.2024

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), ser biały wędzony (7), pasztet drobiowy, ogórek kiszony, papryka mix kolorów, kiełki rzodkiewki, ciepłe mleko(7) herbata owoce leśne.
Barszcz czysty
z makaronem na boczku wędzonym (1,7,9), koreczki z białej ryby(4), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej marchew i kalarepa do chrupania, sok pomarańczowy rozcieńczony.
Bułka z ziarnami, masło (7) miód, banan, kefir naturalny (7), herbata z cytryną.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.