Wiosenne kanapki
W naszej grupie wiosna zagościła na dobre:) Zapach szczypiorku i innych warzyw: ogórka, papryczki, pomidorka, rzodkiewki, sałaty unosiły się dzisiaj w naszej sali:)Na stołach zagościły nowalijki, pieczywo, szyneczka, nabiał … oraz przybory kuchenne pomocne w naszej pracy. Zamieniliśmy się w małych kucharzy, przygotowując pyszne, zdrowe, wiosenne kanapeczki. Dzieci samodzielnie lub z niewielką pomocą dorosłych smarowały, kroiły, układały produkty tworząc na kanapkach wiosenne wzory. Zajęcia kulinarne wiosną, to sama przyjemność. Kanapki wyglądały bardzo smakowicie, wszyscy jedli z wielkim apetytem. Dzieci były bardzo zadowolone, że mogą się wykazać i stworzyć coś własnego, na swój sposób. Były to wspaniałe zajęcia uczące samodzielności, właściwego zachowania się przy stole i zdrowego odżywiania się.