Rzeżucha – zielony symbol Świąt Wielkanocnych

Wielkanoc to tradycyjnie czas odradzania się przyrody po zimie, dlatego w świątecznych dekoracjach króluje zieleń– symbolizująca życie i nadzieję.

Rzeżucha cieszy się największym powodzeniem, stając się nie tylko dekoracją stołu, ale także dodatkiem do świątecznych potraw.

My również wprowadzając powoli nastrój świąteczny postanowiliśmy zasiać rzeżuchę.

IF IF

Powinniśmy również pamiętać o tym, że

rzeżucha to nie tylko zielona dekoracja na świątecznym stole. Ma ona doskonały smak, a co więcej posiada również właściwości lecznicze. Kiełki rzeżuchy są źródłem witamin: A, B, C, K oraz wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, potasu, cynku, manganu, łatwo przyswajalnego jodu. Pobudzają apetyt i trawienie.

Wzmacniają skórę i paznokcie.

IF

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.