Jabłkowe „niebo w gębie”

    Pamiętając jeszcze wczorajszy przysmak z jabłek z entuzjazmem przystaliśmy na propozycję zaproszenia pani Ani z grupy „Jeżyki” i wspólnie z nią przygotowania nowej potrawy z tymi smacznymi owocami. Na stołach nasze panie przygotowały stanowiska pracy wyposażone w różne przyrządy i produkty żywnościowe. Opowieści naszego gościa o deserze z jabłek musieliśmy słuchać w skupieniu, by móc prawidłowo odpowiadać na zadane później pytania oraz wywnioskować na podstawie wyposażenia na stołach jakie czynności będziemy przy nich wykonywać. Spisaliśmy się wspaniale, o czym świadczą ręce uniesione w górę na ostatnim zdjęciu po degustacji dobrze wykonanego wypieku, który wszystkim przypadł do gustu,
a raczej do podniebienia.

    Nasza przygoda kulinarna była również okazją do poznawania nowych smaków
i zapachów np. cynamonu i mąki ziemniaczanej. Większość z nas odważyła się podjąć wyzwanie co można zobaczyć na poniższych zdjęciach.
Ciekawskich czytelników odsyłamy do naszej grupowej książki kulinarnej

w celu dowiedzenia się jaki to przysmak wspólnie z panią Anią przyrządzaliśmy.
   Pani Ani bardzo gorąco dziękujemy, że zgodziła się wcielić w rolę eksperta naszego projektu „jabłko” oraz za przepis na wspaniały deser.

 

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.